„Határtalan sportbarátság” – kirándulásunk Dunaszerdahelyre

Reggel 9 órakor gyülekeztünk a Noszlopy Gimnázium aulájában négy napos túránkra, amelynek célja a dunaszerdahelyi Sportgimnázium megismerése, és sportbarátságok kötése-ápolása volt. Az iskolakollégiumában szállásoltak el bennünket, a szállás mindenkinek nagyon tetszett.A finom ebéd, majd az iskola rövid bemutatása után indultunk busszal a városszélén lévő, nemrégen átadott Mol Futball Akadémiára. Itt izgalmas mérkőzést játszottunk az iskola csapatával. A fordulatos meccsen sok gól esett, és végül sikerült 10:7-re nyernünk. Zárásképpen összeálltunk egy közös csoportképre. Ezután bemutatták az akadémiát, körbevezettek bennünket, belenézhettünk a felnőtt csapat és több serdülő, illetve ifjúsági utánpótláscsapat edzésébe is.

Este a szálláson megvacsoráztunk és utána fél tízig szabad programok voltak. Az első nap este még meglátogattuk a helyi, az iskolában található uszodát is.

Másnap reggel játszottunk egy barátságos futsal mérkőzést az iskola kilencedik osztályos diákjaival. Ezt is sikerült megnyernünk. Közben a csoportunk testnevelés és magyar órát látogatott. Különösen emlékezetes maradt a magyar órát tartó tanárnő lendületes óravezetése, magyarságszeretete. Délelőtt még a lányok kézilabda mérkőzéseit izgultuk és szurkoltuk végig. Sportszerű küzdelemben a lányok második helyezést értek el.

Délután meglátogattuk Pozsony városát, megnéztük a várat és a karácsonyi vásárt. Utána elindultunk megnézni a nagymarosi erőművet, itt körbevezettek minket az irányító központban is.

Pénteken futsal tornán vettünk részt. A hatcsapatos tornán – feszült küzdelmek után – az előkelő második helyet sikerült megszereznünk. Délután Veszprém megye sporttörténetéről kiállítást készítettünk, ahol a megjelent jelentősebb könyveket is bemutattuk.

Az utolsó nap délelőtt a dunaszerdahelyi termálfürdőben nyújtóztunk és üdültünk fel, készülve a délutáni programra,utazásunk egyik fénypontjára, a MOL Arénában rendezett első osztályú felnőtt mérkőzésre.Itt a DAC mérte össze tudását a Trencsén csapatával. A jó hangulatú, 7777 fizető szurkoló előtt lejátszott nagy iramú mérkőzésen sajnos gól nélküli döntetlen született, mi viszont nagyot szurkoltunk a helyi keménymag között.

Élveztük ezt a felejthetetlen négy napot. Reméljük jövőre is eljuthatunk ide.

Burdi Dominik – Török Gergő (Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium)