Pályázatok

Pályázatok a 2023/2024-es tanévre

1.) „Jó tanuló” pályázat

A támogatás célja, hogy a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiumban a tanulás presztízse növekedjen. Pályázni lehet minden olyan célra/eszközre, mely a pályázó szerint lehetővé teszi a további tanulmányi eredményének és/vagy sport karrierjének fejlesztését.
Azok a diákok pályázhatnak, akik jelenleg a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiumban tanulnak és teljesítik az alábbi feltételeket:

  • tanulmányi eredményük átlaga kettő tizedesjegy értékre kerekítve – a magatartás és szorgalom jegyek kivételével számítva – a 2022/2023. tanév végén meghaladta a 4,50-t.
  • legalább kettő tanévet befejeztek a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiumban.

További részletek a pályázati felhívásban, mely letölthető erről a linkről.

2.) „Legjobb tanulmányi eredményt elért osztály” pályázat

A támogatás célja, hogy a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiumban a tanulás presztízse növekedjen. Pályázni lehet minden olyan osztálykirándulási program valamely elemének támogatására, mely a pályázó szerint lehetővé teszi a legalább két napos osztálykirándulást és biztosítja annak sikerét.
Minden nem végzős osztály részt vesz a pályázatban, akik jelenleg a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiumban tanulnak. Név szerint: 9.NYA, 9.NYB, 9.A, 9.B, 9.C, 10.A, 10.B, 10.C, 11.A, 11.B, 11.C. A felsorolt osztályok közül az pályázhat az osztálykirándulása programelemének támogatására, akinek 2024.04.30.-i nappal bezáróan legjobb a tanulmányi eredménye.

A tanulmányi eredmény megállapításának részletei:

  • a tanulmányi eredménybe az osztály valamennyi tanulójának eredménye beleszámít, akinek 2024.04.30-án jogviszonya van az iskolával.
  • az átlagokat tanulónként kettő tizedesjegy értékre kerekítve – a magatartás és szorgalom jegyek kivételével számítva – összegezzük és ezek átlagát két tizedesjegy értékre kerekítjük.
  • átlag egyezőség esetén a kevesebb tantárgyi bukásra állók száma a döntő. (Tantárgyi bukás alatt az adott tantárgyból el nem ért 2,00 átlagot értjük)

További részletek a pályázati felhívásban, mely letölthető erről a linkről.

3.) „Aula átalakítása, felújítása projekt” pályázat

A pályázat célja, hogy a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiumban az aula átalakítása a mai kornak megfelelően megtörténjen. A Noszlopyért Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy ebbe a folyamatba az iskola diákjait is be kell vonni.
Arra kérjük az osztályokat, hogy készítsenek terveket az aula átalakítására, felújítására. Helyezzenek el berendezési tárgyakat, gondolják át a festés, esetleg a grafiti lehetőségét. A terveknek csupán a jóízlés szabhat határt. Olyan elképzeléseket várunk, amiket maguk a tervezők valósítanak meg! Az iskola alapítványa a pályázati kiírás szerint biztosítja a szükséges alapanyagokat és eszközöket.
Előnyök:

  • újrahasznosított anyagok,
  • fenntarthatóság,
  • környezettudatosság.

További részletek a pályázati felhívásban, mely letölthető erről a linkről.