Lengyel partnerkapcsolat

Május 24-én egy angoltanár és egy testnevelő kolléga érkezett hozzánk a lengyelországi Puszczykowoból, hogy megbeszéljük az iskoláink közötti partnerkapcsolat részleteit. Másnap igazgató úrral először körbevezettük vendégeinket az iskolában. Jareknek és Gerardnak nagyon tetszett maga az épület, valamint megjegyezték, hogy az intézmény felszereletsége igazán irigylésre méltó a sport területén. A túravezetést követően megvitattuk, hogy a következő tanévben miképp tudnánk megvalósítani a diákcserét: a programok megtervezésén túl kitűztük az időpontokat, de mindenekelőtt összepárosítottuk azt a 12 magyar és 12 lengyel diákot, akik lehetőséget kapnak ebben a projektben arra, hogy angol nyelvtudásukat továbbfejlesszék és egy másik kultúrát ismerjenek meg. A párok kijelölése egy adatlap segítségével zajlott, melyet előzetesen a diákok kitöltöttek. Az egyeztetést egy formális megállapodás zárta.

Vendégeink számára igyekeztünk emlékezetessé tenni itt-tartózkodásukat, ezért megkóstolhattak néhány magyar ételkülönlegességet, sétáltunk a veszprémi Kossuth utcán, Székesfehérváron betekintést nyertek hazánk történelmébe, ellátogattunk a tési szélmalmokhoz és a zirci apátsághoz is.

Lengyel kollégáink személyében kedves és barátságos embereket ismertem meg, akikkel öröm lesz együtt dolgozni a későbbiekben. Bízom benne, hogy a tervezett diákcserével a gyerekeknek nagyszerű élményben lesz részük.

Végh Balázs