Digitális Immunerősítő Program (DIP)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Erzsébet Ifjúsági Alap (korábban Új Nemzedék Központ) széleskörű stratégiai összefogást, több éven át tartó edukatív programot hirdetett 2017-ben a fiatalok digitális védelme érdekében. A Digitális Immunerősítő Program fő céljai, hogy a fiatalok biztonságos, értékteremtő online környezetben nőhessenek fel, tudatosabbak legyenek és el tudják kerülni az ellenük irányuló kibertámadásokat.

A program része egy 14 állomásos roadshow sorozat, ahol az elkészült DIP Csomagot népszerűsítik a szervezők a 12-18 éves célcsoport, szüleik és tanáraik számára. A tanítási időben megrendezendő egész napos programok keretében, szakembereik látványos színpadi műsorokkal és interaktív standokkal hívják fel a fiatalok figyelmét a közösségi média és az adathalászat veszélyeire, az online tudatosságra, a személyes identitás védelmére és a technikai felkészültség fontosságára. A színpadon játszódik – többek között – az etikus hacker performansza is, aki egy látványos bemutatón keresztül hívja fel a figyelmet az online tér kihívásaira. 

Iskolánkba 2019. november 21-én hozták el a szervezők a roadshop aktuális állomását. Az egész napos program keretében a diákok és tanárok tanulságos előadásoknak lehettek tanúi. 

Fazekas Ákos diákunk fotói a rendezvényről itt tekinthetik meg.