Sportbarátság

A Noszlopy Gáspár Gimnázium és a dunaszerdahelyi Sportgimnázium együttműködése újabb állomásához érkezett. Az elmúlt években egy-egy labdarúgótorna jelentette a kapcsolatot. Ebben a tanévben a Határtalanul 2016 Sportbarátság című pályázat keretében decemberben 4 napig ismerkedhettek a fiatalok Dunaszerdahellyel, Pozsonnyal, Bőssel és iskolástársaikkal. Sok szép emléket gyűjtöttek. A legemlékezetesebb a DAC mérkőzése és előtte a Nélküled című dal éneklése volt 3300 néző kíséretében.

A viszontlátogatásra március 7-10. között került sor. Az iskola diákjai ezen a délelőttön, természettudományos napon vettek részt, előadásokat hallgattak, és különféle játékos feladatokat oldottak meg. Ezen részt vettek a vendégek is. A találkozás emlékére fákat ültettek a veszprémi és dunaszerdahelyi fiatalok. Este a z Arénában kézilabda bajnoki mérkőzést tekintettek meg, ahol négy diákunk is játszott, akikre büszkék vagyunk.

A látogatás során, a pályán is találkoztak. Szerdán az utánpótlás centrumban 5 csapatos tornán vettek részt ahol pápai, dunaszerdahelyi és helyi csapatok játszottak. Ezt az eseményt megtisztelte részvételével és díjat adott át Sándor Mátyás igazgató úr. Délután a felnőtt csapat edzését tekintették meg. A házigazda diákokkal séta közben ismerkedtek Veszprémmel.

Csütörtökön nagypályás labdarugó mérkőzésen találkoztak újra a pályán. Tihany és Balatonfüred szépsége, az ébredező Balaton, szép élményekkel gazdagította napjaikat. A búcsúkor már a következő programról beszéltek a szervezők, ahol az iskolák lányai találkoznak majd kézilabda és futball sportágakban.

Veszprém 2017. március 13.

Göndör József